Hoppa till sidans innehåll

Svenska dartförbundets juniorverksamhet


Idrotten är en viktig del av livet för många barn och ungdomar. Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening. 

Det ger idrottsrörelsen ett stort ansvar för att verksamheten bedrivs på ett bra sätt. All idrott för barn ska bedrivas utifrån ett barnrättsperspektiv.

Det betyder att verksamheten ska utgå ifrån barnets eget uttalade intressen och behov, där leken, glädjen och lusten att röra sig sätts i första rummet. En verksamhet som bör innehålla allsidig träning och som uppmuntrar deltagande i flera idrotter. 

DART

Ungdomsdarten ska ske ur ett ungdomsperspektiv och Svenska dartförbundet tillsammans med distriktsförbundet ska verka för en bra och trygg verksamhet i idrottslig anda. 

Någon undre gräns för att få vara med och delta i SvDF/SDF  juniorverksamhet finns inte idag. De flesta som börjar har oftast fyllt tio men det är inget krav. Vill man vara med och kasta pil så kan man kontakta någon av de distriktsförbund som man geografiskt tillhör.

Säsongen 2016/17 är det inte längre tillåtet att som junior delta i SvDF senior tävlingar. Junior och U25 har sina egna RR tävlingar som arrangeras under spelsäsongen.

Säsongen 17/18 är det inte längre tillåtet att under 18 år delta i  Riksseriespel eller Santionerade tävlingar både på Distrikt och Riksnivå. Här gäller det även dubbel,mix eller annan klass som arrageras i samband med tävlingarna. 

Säsongen 17/18  får ungdomar spela distriktsspel om man deltagit säsongen 16/17. Här ska det finnas en ansvarig vuxen med ungdomen i spellokalen. Eventuell dispens ansöks av SDF till SvDF styrelse.

Säsongen 18/19 Är det inte längre tillåtet att under 18 år delta i Distrikts/Riksseriespel eller Santionerade tävlingar både på Distrikt och Riksnivå. Här gäller det även dubbel,mix eller annan klass som arrageras i samband med tävlingarna. Nu ska Distriktsförbund och SvDF se till att det finns seriespel och RR tävlingar för juniorer i verksamheten då det är 18 årsgräns i samtliga seniortävlingar. 

Detta gäller även skrivare du måste fyllt 18 år för att skriva i seniortävlingar.

I idrottslyftet kan föreningen ansöka om paket.

Ungdomsverksamheten  har ett antal tävlingar under året , Dessa innehåller både juniorsingel och U25. Det finns även webcamserier och ett ungdomsläger i vår verksamhet. Kontakta ditt distrikt för mer info. 

är du helt ny kontakta This is a mailto link

 

Juniorlandslaget:

  • Junior EM spelas varje år.
  • Junior VM spelas vartannat år, samtidigt och på samma arena som seniorerna.

EM laget består av 4 killar / 2 tjejer. 
VM laget består av 2 killar och 2 tjejer.

Uppdaterad: 2017-10-23 15:58
Skribent: Tina Laine

Kontakt:

 Svenska Dartförbundet 

 Nästa FS styrelsemöte 13/1 2018

Distriktskonferens 18-19 november 2017

 

 

 

 

 SWEDISH OPEN 2017

 

 

SvDF_liten

 

WDF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huvudsponsor:

 

DARTEX

 

 Biljardexperten

 

Samarbetspartners:

Vasaboden logga dartförundet 

 

 

 

 

 

Biljardexperten.com

Postadress:
Svenska Dartförbundet
Camilla Rehnlund, Guldgubbegatan 5E
434 33 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: +46709501521
E-post: This is a mailto link

Se all info