Hoppa till sidans innehåll

Information till alla medlemmar från Svenska Dartförbundet och Ordförandekonferensen (med alla distrikt)

2018-04-15 20:27
  • Uppdaterad: 2018-04-15 20:28

Darten är sedan 2010 medlem i Riksidrottsförbundet. Vi har nu varit medlemmar i åtta år och verkat som en idrott. Alla deltagare på Ordförandekonferensen var överens om att det är hög tid att påbörja ett aktivt arbete mot att, på sikt, uppnå RFs policy gällande bl.a. alkohol inom idrotten.

All idrott har ett gemensamt ansvar att verka för människors hälsa, såväl fysisk, psykisk, social och kulturell. Det går hand i hand med samhällets mål att minska alkoholkonsumtionen och framförallt senarelägga ungdomars alkoholdebut. Där har kontakter med positiva förebilder en viktig roll.

I dag har Svenska Dartförbundet på riksserietävlingar och SM, tydligt uppdelat så att ingen alkoholförtäring får förekomma under pågående match och omkring banorna. Där är det endast tillåtet att förtära vatten. Tyvärr saknas mer utförliga riktlinjer och ställningstaganden. Det är nu dags för nästa steg i utvecklingen mot RFs och samhällets syn.

För att få möjlighet att ansöka och eventuellt delta i SM-veckan, som anordnas en gång per år och arrangeras av RF och SVT, togs beslutet att vid SM 2018/19 blir kravet nolltolerans under deltagande i tävling. Om alkohol ska förtäras får det intas efter avslutat spel eller som publik i avgränsad lokal. Beslutet medför att alla våra juniorer/U25 kan delta i samma lokaler. SM reduceras till en och samma helg för alla.

Det finns en text innehållande idrottens gemensamma mål, bakgrund och tydliga riktlinjer beskrivet i RFs policy på deras hemsida.

http://www.rf.se/globalassets/riksidrottsforbundet/dokument/alkohol-och-tobak/andt-policy_2014.pdf

Skribent: Andreas Edfeldt
Epost: Adressen Gömd

Upplands Dartförbund

 

  

Sisu_farg_10x5cm

 

 

 

 

 

 

 

SvDF

 

Swish_300x300_budskap3