Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "En stor dartprofil har lämnat oss"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

En stor dartprofil har lämnat oss


Vi har ikväll nåtts av det tragiska beskedet från Sola DC att Ann-Christin ”Anki” Lundström lämnat oss efter en tids sjukdom. Våra tankar går till Ankis familj i denna svåra stund.
Anki var en otroligt duktig dartspelare under sin långa dartkarriär både i Sverige och i Finland där hon spelade i finska ligan. Några av hennes stora framgångar var SM guld 1999 i damsingel Uppsala och SM guld i mix med Roland Lenngren 2003 i Göteborg. Anki spelade i flera föreningar i StDF innan hon flyttade till Säffle där hon träffat sin Lars-Göran. Då spelade hon i VDF först för Kungsbacka Dartklubb och sedan Sola DC.
Jag lärde känna Anki i slutet av 90 talet och har så otroligt många roliga minnen från den tiden, vi kunde sitta uppe hela nätter och bara tjöta. Några år senare kom hon till Kungsbacka dartklubb för att spela med oss damer i elitserien. Vi hade i många år kämpat för att vinna serien. Den avgörande singeln som gjorde att Kungsbackas damer för första gången vann elitserien 2004, spelade Anki. Hon har dubbel 5 kvar för match och när hon går fram för att kasta har hon bytt flights till guldflights och naturligtvis sätter hon dubbeln. Det var lite så hon var, hon bestämde sig för något och så blev det. Hon vågade utmana och vågade vinna.
Det som sedan många år tillbaka låg henne så varmt om hjärtat var hennes älskade Sola. Anki hade tagit uppdraget att coacha laget och skapade en sammanhållning som sedan lett till många fina framgångar. Hon var det nav som kunde plocka fram det bästa ur sina spelare. Hon stöttade sina spelare både i riksserien och deras personliga karriärer. Du hörde aldrig henne säga ett ont ord om sina spelare utan hon stod upp för alla. Det är en förening i stor sorg som förlorat en ledare, spelare och vän.
 
En stor dartprofil som för alltid kommer att finnas kvar i våra hjärtan
Camilla Rehnlund SvDF
Inga nyheter är skapade

Postadress:
Svenska Dartförbundet
Camilla Rehnlund, Guldgubbegatan 5E
434 33 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: +46709501521
E-post: kansli@dart.se

Se all info