Hoppa till sidans innehåll

Senior Landslaget uttaget

16 JUN 2016 15:15
Senior Landslaget uttaget för EM i Holland
  • Uppdaterad: 28 JUN 2016 22:28

 

Svenska Dartförbundets FK har tagit ut båda trupperna Dam/Herr till EM i Holland September 2016.

Damlandslaget fortsätter med samma trupp från Nordic Cup till EM i Holland september 2016

Nedan ser man ett underlag för vad spelarna gjort sedan Nordic.

Vicky Pruim Donald Dart

Vann guld i lag i Nordic och blev 3-4a i båda singelklasserna. Vann båda singlarna i Finland på Finnish Open. Vann även damdubbel med Kristiina Pruim Korpi på Finnish Open.Vinnare av Riksrankingslutspelet. Blev Svensk Mästarinna i Lag med Donald Dart. Vann  Outstanding player listan både i lag och Individuella rankingen.

Paulina Söderström Steeltons

Vann guld i lag i Nordic och i  Nordic cup Open slutade hon 2a. Slutade  2a i Riksseriens slutspel med Steeltons. Paulina  placerade sig 3-4a i StDF rankingslutspel. Vann med sitt lag Guld i Stockholms serien och slutade 2a i Stockholm Cup.

Kristiina Pruim Korpi Donald Dart

Vann guld i lag i Nordic och Damdubbel i Finnish Open med Vicky Pruim. Blev Svensk Mästarinna i lag och trea totalt i Outstanding player Riksserien.

Maud Jansson Steeltons

Vann guld i lag i Nordic och 3-4 a Steel Open singel. 2a mix. Blev 3-4a i Riksrankingslutspelet och 2a i Stockholms GP slutspel. 2a totalt på den individuella rankingen.

MVH Margareta Ersson FK.

 Herrarna 

Daniel Larsson

Daniel har som vanligt gjort ett stabilt år med vinster och framskjutna platser i många turneringar .Vinst i Nordic Open 2016 Daniel var även en stor bidragande orsak till dubbla gulden i sitt klubblag.Bra insats i både Finnkampen och Nordic Cup. Daniel har som första svensk även i år gjort 9 pil på ett officiellt arrangemang av SvDF SM.

Andreas Didde Harrysson
Andreas har den senaste säsongen tagit ett stort kliv och verkligen befäst en plats i landslaget.
Många vinster och framskjutna placeringar. Dubbla vinster i Lund Vann singeln klassen  både Finnkampen och Nordic Cup. Andreas var också den som vann avgörande singeln i lagmatchfinalen i Nordic Cup. Andreas är lugnet själv och vi tror att, på EM kommer han att kunna öka sin kapacitet lite till.

Tony Alanentalo

Tony har på kort tid befäst en plats i det svenska landslaget. FK har länge haft ögonen på Tony och kunnat följa honom i den Finska ligan där han radar upp rekord och utmärkelser. Tony som bor högst upp i Sverige har inte riktigt samma förutsättningar att åka på alla tävlingar . Men dom han har möjlighet att genomföra blir det nästan alltid placeringar i toppen. .Vinst i Finnish Open, vinst i Suomen Cup (300 start) . Tvåa i Nordic Open och naturligtvis delaktig i vinsten på herrsidan i Nordic Cup.  Värt att nämna är att Tony tränar många timmar per dag via web cam och har efter tusentals spelade set ett average på runt 90 . Tonys högsta nivå är utan tvekan i klass med dom bästa spelarna i Europa. 

Peter Sajwani
Peters säsong har varit lite upp och ner har även dragits med en skada som han nu är slutbehandlad för. Men trots det så har han tagit sig till minst 10 finaler (distrikts , GP , RR och BDO rankingstävlingar). 
Vinst i Estonia Open .Blev ensam svensk på Lakeside detta år . Peter har mycket rutin och kommer snabbt att  hitta rätt plats i gruppen tillsammans med dom andra tre.
Notering från FK Herr:
Denna gång var det otroligt svårt att ta ut de 4 spelarna . Det var oerhört jämt mellan flera av killarna i gruppen . 
Vi gick igenom hela årets prestationer under lupp och kom fram till detta lag . Vi förstår att alla där ute har sina favoriter och kan ibland tycka annorlunda .
Men vi hoppas alla kan respektera valet och stötta spelarna . Det är för er dom spelar .

Svensk dart är verkligen på G. Vi ser fram emot hur bredden växer och toppen blir bättre och bättre .

Mvh Peter Wahlsten FK & Ass.FK Mikael Rehnlund

Skribent: Camilla Rehnlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Dartförbundet
Camilla Rehnlund, Guldgubbegatan 5E
434 33 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: +46709501521
E-post: This is a mailto link

Se all info