Hoppa till sidans innehåll

Förbundskaptener DAM/JK avslutar sina uppdrag

01 OKT 2016 11:55
Margareta Ersson och Nils-Erik Ekman avslutar sina uppdrag som FK
  • Skapad: 01 OKT 2016 11:55

Inför årsmötet den 13 augusti 2016 redovisade valberedning en enkät, man ställt till stort antal licensierade spelare. I den enkäten var det ett stort antal som ansåg att dubbla poster var något som man inte ville ha i förbundsstyrelsen. Därför informerade valberedningen de 2 personer som var på omval och som vid detta tillfälle satt på "två stolar" att deras namn inte skulle föreslås från valberedningen. Förbundskapten (FK) Dam Margareta Ersson och JK Nils-Erik Ekman som i styrelsen var för omval till posterna Kassör och Vice ordförande. Här fick då Margareta Ersson och Nils-Erik Ekman göra ett val som för dem var väldigt tråkigt. Båda valde då att kandidera till posterna Kassör och V.Ordförande i FS.

Margareta lämnar nu sin post som FK efter avslutat EM 2016 och Nils-Erik har successivt avslutat samtliga uppdrag som JK. Vi vill självklart poängtera att deras avgång inte på något sätt handlar om att man inte uppfyllt sitt uppdrag utan tvärtom. De har båda arbetat aktivt för Svenska dartförbundets landslagsverksamhet och gjort det mycket bra och lagt mycket av sin tid i detta uppdrag. 
Margaretas arbete med elitsatsningsgruppen upphör med hennes avgång .Elitsatsningen återgår nu till en hel grupp som arbetar efter samma koncept. SvDF´s styrelse har utsett Mikael Rehnlund som tillfälligt ansvarig för damernas elitsatsning . Mikael är i vanliga fall assisterande FK för herrlandslaget/ledare i elitsatsningen med ansvar för herrarna tillsammans med Peter Wahlsten, han kommer nu även att arbeta aktivt med damerna tills SvDF styrelse utsett en ny FK dam/dam elitsatsningsansvarig. Personen i fråga kommer att arbeta tillsammans med Peter Wahlsten Mikael Rehnlund i elitsatsningen med fokus på dam-darten.

När det gäller ungdomsansvarig så har styrelsen valt ut två personer Petra Gustafsson och Tomas Torell. SvDF styrelse kommer att se över FK posten för juniorerna och göra vissa förändringar. Stor TACK vill vi självklart rikta till Margareta och Nils-Erik för deras arbete som FK . 
Eventuella frågor besvaras av This is a mailto link

För styrelsen
Ordförande Camilla Rehnlund

Skribent: Camilla Rehnlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Dartförbundet
Camilla Rehnlund, Guldgubbegatan 5E
434 33 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: +46709501521
E-post: This is a mailto link

Se all info