Hoppa till sidans innehåll

Riksseriens 3 sammandrag inställt i Kalmar

17 MAR 2020 11:40
Sammandraget i Kalmar inställt
  • Skapad: 17 MAR 2020 11:40

Viktig information angående Svenska Dartförbundets handlingsplan angående hantering för att minska smittorisk med convid -19 till samtliga föreningar där vi ber er informera alla aktiva i föreningen om dessa beslut.

Vi kommer from i dag 16 mars 2020 genomföra förändringar i   SvDF verksamhet på riksnivå. Vi har genom   RF och folkhälsoinstitutet ett verktyg som gör att vi kan göra en riskanalys för arrangemang under 500 deltagare som i dagsläget enbart är tillåtet.

Vi har efter att gjort den tillsammans med flera andra utvärderingar om risker för våra aktiva och funktionärer, tagit följande beslut:

      Sammandrag 3 (RS3) i Kalmar den 25 och 26 april 2020 kommer att ställas in (Skjutas upp)

Målet är att sammandraget kommer att genomföras i september månad genom ett mindre antal sammandrag, om läget i Sverige är så stabilt att det inte är någon fara för våra aktiva och funktionärer att  genomföra RS 3. Om läget fortfarande är osäkert kommer Riksserien att avslutas när alla matcher är färdigspelade i RS 2. (finns en hängmatch kvar) ingen ersättning för resor eller boende kommer att utbetalas av SvDF.

 

Vårt beslut grundar sig på att vi sätter varje persons hälsa och trygghet i första hand och vår verksamhet får anpassas efter det.

Information om datum, spelplatser m.m. kommer vi att informera om så fort rådande omständigheter tillåter. Vi kommer att påbörja arbetet på en ny Riksserie för 2020/21 och därför kommer ni att kunna anmäla er till den troligtvis innan RS 3 är spelad. Mer info om detta kommer så fort vi har möjlighet att ge er den.

 

      Årsmötet som är planerat till 9 maj kommer nu att skjutas fram till den 13 juni men kommer fortfarande att genomföras i Uppsala. Här vet vi att det inte brukar vara 500 deltagare men vi vill ändå skjuta fram mötet då situationen är som den är.

 

      När det gäller övriga seriespel och tävlingar på distriktsnivå så hänvisar vi till varje SDF. Det är berört distriktsförbund som tar beslut om sin distriktsverksamhet.  

 

 

 

Kungsbacka den 16 mars 2020

För förbundsstyrelsen

Camilla Rehnlund

Ordförande SvDF

Skribent: Camilla Rehnlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Dartförbundet
Camilla Rehnlund, Guldgubbegatan 5E
434 33 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: +46709501521
E-post: This is a mailto link

Se all info