Hoppa till sidans innehåll

Barn och Ungdom verksamhet


Vårt mål med vår barn och ungdomsverksamhet är att den ska växa och att vi får många ungdomar som aktivt utövar dart. Vi har ungdomsansvariga i varje SDF och är du intresserad och ny så gå in på flikden Specialdistriktsförbund SDF och hitta ditt distriktsförbund där du bor. 

Ungdomsanvarig på Riksnivå och förbundskapten för Svenska Junior Landslaget heter Carina Edström och du når henne på mejl This is a mailto link

Carina Edström.jpg

Riksidrottsförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsidrott är en vägledning i vad idrottens gemensamma värdegrund och mål betyder i praktiken, inom barn- och ungdomsidrotten. Riktlinjerna omfattar all verksamhet inom idrottsrörelsen för personer upp till och med 19 år.

Den svenska idrottsrörelsens vision är att bli bäst i världen, för alla på alla nivåer. RF:s riktlinjer för barn- och ungdomsidrott är ett viktigt stöd i arbetet för att bli det, genom att beskriva hur en riktigt bra barn- och ungdomsverksamhet ser ut.

En riktigt bra barn- eller ungdomsverksamhet är en verksamhet som går i linje med barns särskilda rättigheter (barnkonventionen) och med arbetet för att nå idrottsrörelsens gemensamma mål.

Idrottsrörelsens gemensamma mål handlar om att behålla och nå nya barn och unga och om att skapa riktigt bra utvecklingsmiljöer där barn och unga mår bra och utvecklas över tid. I förlängningen kommer det även ge idrottsframgångar.

Riktlinjerna har tagits fram i samråd med specialidrottsförbunden (SF) och barnrättsorganisationer (UNICEF Sverige, Rädda Barnen, Friends och Bris) och utgår från forskning om goda, idrottsliga utvecklingsmiljöer. På den här sidan beskriver vi i korthet vad riktlinjerna innebär. Här hittar du riktlinjerna i sin helhet.

Uppdaterad: 10 MAJ 2021 13:45 Skribent: Camilla Rehnlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Dartförbundet
Camilla Rehnlund, Guldgubbegatan 5E
434 33 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: +46709501521
E-post: This is a mailto link

Se all info