Gå till innehåll
Svenska Dartförbundet
Svenska Dartförbundet

FAQ

Vanliga Frågor (FAQ) - Svenska Dartförbundet

Hur anmäler jag mig till serieverksamheten? Anmälan till serieverksamheten görs genom din dartförening. Föreningen skickar in anmälningarna till det relevanta Specialdistriktsförbundet (SDF) som organiserar seriespel på regional nivå eller till Svenska Dartförbundet för seriespel på nationell nivå.

Vad innebär serieverksamhet inom dart? Serieverksamheten är en spännande möjlighet att tävla på regelbunden basis mot andra föreningar inom samma geografiska område eller nationellt. Det är ett utmärkt sätt att utveckla dina dartfärdigheter och bygga starka gemenskaper.

Finns det olika nivåer inom serieverksamheten? Ja, serieverksamheten struktureras ofta med olika divisioner eller nivåer för att tillgodose spelarnas skicklighetsnivåer och ge en rättvis och utmanande tävlingsmiljö.

Hur påverkar en spelarlicens mitt deltagande i seriespelet? En giltig spelarlicens krävs för att delta i serieverksamheten. Se till att din licens är aktiv genom din förening och SDF innan serien börjar.

Kan jag delta i flera serier samtidigt? Ja, det är möjligt att delta i flera serier samtidigt beroende på ditt intresse och engagemang. Kontakta din förening och SDF för att få mer information om möjligheterna.

Hur får jag information om seriematcher och resultat? Information om seriematcher och resultat tillhandahålls via dartstatistik.se Länk till annan webbplats.. Besök även Svenska Dartförbundets och eller Specialdistriktsförbundets hemsida och sociala medier för uppdateringar och nyheter om serieverksamheten.

Hur anmäler jag mig till tävlingar med licenskrav? Du anmäler dig till tävlingar direkt till arrangerande förening. De flesta tävlingar finns i dartstatistik.se Länk till annan webbplats.. Se till att ha en aktiv licens innan tävlingen.

Finns det nationella mästerskap och hur kvalificerar jag mig? Ja, det finns nationella mästerskap som arrangeras av Svenska Dartförbundet. I våra tävlingar får alla som innehar en licens deltaga.

Kan jag delta i internationella tävlingar med en svensk licens? Ja, en giltig svensk spelarlicens ger dig möjlighet att delta i internationella tävlingar och evenemang som kräver licens inom World Darts Federation (WDF). Se till att ha koll på specifika krav för varje internationell tävling utanför WDF.

Vad är Swedish Open och hur kan jag delta? Swedish Open är en prestigefylld internationell darttävling. Alla som har en aktiv licens inom SvDF/WDF har rätt att få deltaga.

Finns det ungdoms- eller seniormästerskap och hur deltar jag? Ja, det arrangeras ungdoms- och seniormästerskap (som kallas oldimers, OT). Anmälan sker på samma sätt som för alla tävlingar, se till att uppfylla eventuella ålderskrav eller andra specifika kriterier för deltagande.

Hur får jag information om kommande tävlingar? Håll dig informerad genom att regelbundet besöka Svenska Dartförbundets hemsida och följ deras sociala medier. Lokala föreningar och Specialdistriktsförbund ger också information om kommande tävlingar.

Vilka är fördelarna med att vara en del av landslaget? Att vara en del av landslaget ger möjlighet att representera Sverige på internationell scen, få tillgång till högkvalitativ träning, och skapa minnen och erfarenheter som varaktigt bidrar till den personliga utvecklingen som dartspelare.

Hur kan jag följa landslagets framgångar och evenemang? Följ Svenska Dartförbundets officiella kommunikationskanaler, inklusive hemsidan och sociala medier, för uppdateringar och nyheter om landslagets prestationer, evenemang och uttagningar.

Publicerad: 2022-12-09

Senast uppdaterad: 2023-11-29

Författare: Camilla Rehnlund

Sponsorer

Postadress

Guldgubbegatan 5 E

43433 Kungsbacka


Kontakta oss

070-9501521

kansli@dart.se