Hoppa till sidans innehåll

Distriktsförbundskonferensen

12 JAN 2016 19:06
8-10 januari gick denna av stapeln. GDF:s representanter Stefan Petersson (ordf), Andreas Harrysson (TK) och Björn Isacsson (SK) tog sig till Uddevalla för att delta i denna konferens.
  • Skapad: 12 JAN 2016 19:06

Fredag 8/1

Samling 18,00 då serveras en kraftigare fika.


Dock lyckades vi bli lite ofrivillgt försenade. Efter ca 15 mils körning (av ca 35) så får vi punktering. På med reservhjulet och iväg till närmsta verkstad. Ungefär en timme senare var vi på väg igen.

Kvällen behandlade mest http://dartstatistik.se/. Vi fick info av SvDF:s TK Joakim Kulán om arbetet bakom, det som inte syns när man bara surfar in och kollar sitt pilsnitt i serien t ex. Jocke beräknade att han lagt ca 200 timmar jobb förra året. Lägg där till Franks och andras tid som lagts ner, ojojoj!
Ett flertal förändringar kommer att ske i sinom tid. Förändringar som ska göra hela upplägget effektivare såklart.
Kvällen avslutades med gemensam middag och därefter lite idrottande i form av trippelmixed. Det gick inte att missa vilka som vann när mötet startade dagen efter...

Lördag 9/1
Började dagen med information om SvDF, Distriktsförbund och förening. Det pratades om vikten av föreningslära. "Hur fungerar en styrelse?" till exempel. Ni som varit på vår planeringskonferens vet såklart att vi lobbar hårt för detta.

Under dagen jobbade vi i grupper med olika frågor såsom; ungdomsidrott, hur vi kan samarbeta mellan förbunden med mera. Mycket intressant, man utbytte mycket mellan förbunden när man delades upp i mindre grupper.
Disciplinnämnden informerade om sitt arbete.
Vi fick en liten sammanfattning om hur det går för elitsatsningsgruppen.
Mikael Rehnlund är tillsatt att ha hand om dopingfrågor.
Vi pratade om Idrottonline (IOL) med hemsida och allt vad det innebär med licenser och dylikt. Fick ett kanonbra tips om en Youtubekanal där man kan söka på "allt" man undrar om i IOL: https://www.youtube.com/user/IdrottOnline
År 2013 hade Sverige 2372 licensierade dartspelare. År 2015 är siffran 2455.
Medeltalet antal licensierade i förening är 16.
Danmark ska inleda en 5-årsplan där landslaget ska vara totalt alkoholfritt.
Jaa, detta var nog bara en bråkdel av allt vi pratade om. Mycket bra saker kommer fram under diskussioner som "svävar ut". Utbyte av idéer med mera.
Tack Stefan och Didde för sällskapet, alltid lika kul! Vi rockar ;)
Och såklart tack SvDF och alla andra som var där.
Vid pennan Björn Isacsson
Skribent: Björn Isacsson

Postadress:
Götalands Dartförbund
Petra Gustafsson, Fabriksgatan 9
577 73 Målilla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen.gdf@dart.s...

Se all info