Hoppa till sidans innehåll

Katarina har ordet

15 AUG 2012 22:01
Katarina Schullström, Målilla Dartklubb, var på Svenska Dartförbundets (SvDF) årsmöte. Hon skrev ihop en liten sammanfattning av mötet för er som är nyfikna.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2012 22:05

Hej, här kommer ett sammandrag från SvDF:s årsmöte som jag var på i Stockholm 11/8.

Det var mycket dålig uppslutning av klubbar och det blev inte ens hälften av dart-Sveriges röster som var där 122/318. Årsmötet beslutade att vi skulle genomföra det ändå. Eftersom det var så få klubbar som visade intresse tolkades det som att ingen hade något att invända på svenska dartförbundets arbete.

Årsmötet gick väldigt fort då det inte fanns några motioner.

Årsredovisningen, verksamhetsberättelsen och årsbokslutet samt revisorernas redovisning godkändes. Jag kommer inte redogöra för dessa då det finns på nätet att läsa. Trots att kassören hoppat av lyckades Sibyl och Maggan få ihop budgeten på en vecka .

Här följer lite annat som togs upp: Visionen för svensk dart är att det så småningom ska bli alkoholfritt i elitsammanhang samt att fler websändningar ska finnas med dart.

Det finns en portal som heter Dartliv som så småningom kommer vara länkad från hemsidan (dart.se) där resultat, matcher mm kommer finnas.

Norrland frågade om vision om deras deltagande i övriga Sverige. Då de fick svaret att det är för få spelare och klubbar för att kunna satsa på tävlingar där uppe. Norrland hade fått erbjudande men inte visat intresse pga ekonomi. Så de startade en egen serie. Norr fick förslag att de skulle eska pengar och komma med förslag själva på hur det skulle kunna lösas. Att de ska kunna vara med i övriga Sverige var inga problem i övrigt.

Licensavgifterna var det som tog mest tid. Men resultatet blev:

Föreningsavgiften ligger på 50 kr (som förr).

Licensen blir också som förr 290 kr men om man betalar efter 1/1-2013 kommer avgiften vara 50 %, 145 kr. Detta är för de som kanske endast vill delta i vissa tävlingar eller som kommer igång sent på dart-året.

Anledningen att det inte blev en sänkning av licensavgiften var att det inte är relevant att sänka avgiften när omkostnader ökar. Pengarna från RF kom in i diskussionen, de pengarna vet man inte hur mycket det är från år till år så det är ingen fast inkomst. Vi vet heller inte om det blir så mycket jobb med allt som har med RF att göra att vi måste anställa någon . Än så länge har vi folk som klarar uppgiften därför är det bra att ha ett överskott.                               

SvDF ville ha in förslag på vad överskottet i budgeten skulle kunna gå till för att expandera sporten.

Det finns något som heter LOK-stöd som man kan söka för ungdomsverksamheten. Detta ska man gå ut med tydligare och det ska finnas på hemsidan att läsa om. Innan 15 augusti ska detta sökas för verksamhet som varit i våras. Alla ordföranden i distrikten har fått denna info. Och mycket info går ut till klubbarna (adressen måste finnas på Idrott Online) och det är föreningarnas ansvar att söka . Informationsträffar om RF, hemsidan, Idrott Online har varit utlyst men klubbar har inte visat intresse.

Personer som valdes:

Vice Ordförande (2år) Nils-Erik Ekman

Kassör (2år) Maggan Ersson

2 styrelseledarmöter olika distrikt: Denny Sigfalk och Claes Andersson

2 suppleanter olika distrikt: Jocke Kulán, Peter Sundbaum

Medlemsrevisorer: Dick Köhldal, Erik Sjöden

Valberedningen: ordf JP Sjögren, Magnus Karlsson, Markus Lija, Deana Rosenblom

Ombud för RF:s stämma: Nils Erik Ekman, Camilla Rehnlund, suppleanter för RF:s stämma: Peter Ersson, Lennart Efraimsson                                                                  

 

 

/Mvh Katarina Schullström

Skribent: Björn Isacsson

Postadress:
Götalands Dartförbund
Petra Gustafsson, Fabriksgatan 9
577 73 Målilla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen.gdf@dart.s...

Se all info