Hoppa till sidans innehåll

Sweden Cup 2015 - Ett dartäventyr

26 MAJ 2015 18:35
Här följer en berättelse om Sweden Cup-helgen, skriven av coach Per.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:26

För er som inte har varit med om detta, så kommer här en lite berättelse om hur det kan gå till när man får förmånen att representera vårt distrikt i Sweden Cup.

Laget bestod av: Olli Lethikangas, Göran Eriksson, Andreas Harrysson, Björn Isacsson, Jessika Petersson och Petra Gustavsson. Dessa skulle coachas av två rookies, Camilla Salomonsson och Per Magnusson.

Men, vi börjar denna lilla berättelse i Karlskrona. För i Karlskrona så stod det en minibuss som Johan Lundgren hade fixat. Den var nytankad, nystädad och däcken såg bra ut, riktigt, riktigt bra faktiskt. En utav dom helt fantastiska coacherna, nämligen Camilla, fick det ärofyllda uppdraget att hämta denna minibuss på AVIS i Karlskrona. När bussen var hämtad så körde Camilla mot den lilla byn Jät där den andra helt fantastiska coachen nervöst väntade. Efter detta lilla stopp så satte vi gemensamt fart mot Målilla där resten av gänget väntade förutom Jessika som reste på egen hand med Meja och hennes mormor. Vi packade in oss i bussen och satt kurs mot Göteborg. Vi körde, körde och körde och tro det eller ej, men snart så hade vi stannat i Vetlanda. Det var dags för lunch. Den berömda kebabtallriken med mos stod på menyn. Efter maten så styrde vi åter mot Göteborg och 4-5 stopp senare så var vi framme vid hotellet som också var helgens spelställe. Efter lite kvällsmat så rekades lokalerna och vi började ladda inför lördagens lagspel. En tidig fredagskväll innebar att vi samtliga träffades relativt tidigt i frukostresturangen och man kunde nu känna att det fanns en viss spänning i luften, det började närma sig. Klockan tio skulle det börja och strax innan denna start så skulle det hållas ett lagledarmöte, nu började åtminstone jag att bli riktigt nervös.

Klockan blev tio, det var dags, nu skulle det starta, vi skulle börja kasta mot Skånes lag 1. Petra var först ut och vann sitt set mot Kristin Korpi, vi ledde med 1-0. Gött! Halvvägs in i matchen så ledde vi med 6-4 och det kändes ganska stabilt, tre matcher senare, och vi låg nu under med 6-7. Man kunde känna att den där otäcka med ändå härliga tävlingsnervositeten började sprida sig lite, inte bara i vårat lag utan även i Skånes lag. Vi kämpade och slet, och när 20 set hade spelats så stod det 10-10. Denna första match skulle nu avgöras med en mixeddubbel. Så jävla nervöst! Dessvärre så förlorar vi denna dubbel och förlorar därmed matchen med 10-11. Riktigt surt! Men det fanns ingen tid att deppa eller tänka mer på vad som hade hänt. Ny match mot Stockholms lag 1. Stockholmarna chockstartade och gick upp till en snabb ledning med 5-0 och efter en eftermiddag där alla kämpade och gjorde så gott man kunde så föll vi tyvärr även mot Stockholmarna med 6-11.

Vi hade nu förlorat båda gruppspelsmatcherna, vi var utslagna, utan poäng, och dessutom så låg vi dödens sist.

Efter en stunds analyserande och funderande så var det dags för bankett där en del lag firade dagens triumfer. Vi satt på banketten med en viss revanchlusta, och även denna kväll så kröp alla till sängs tidigt.

Söndagsmorgon och nu var det dag för det individuella kastandet. Först skulle det kastas dubblar. Jessika & Petra drog igång med en seger direkt, tyvärr föll dom i matchen efter, men en 3-4:a placering är ju kanon och vi har nu fått våra första poäng. Nästa par på banan blev Gösse & Börje. Dom fick riktigt tufft motstånd och det blev dessvärre respass direkt. Nu hade vi ”bara” Olli & Didden kvar, och vad skulle dom kunna göra då?

Jo, dom krossar allt motstånd och vinner herrdubbeln i utklassningsstil, fantastisk bra jobbat.

Singeldags, Petra är först ut och får möta Deana Rosenblom från Skånes lag 2, tyvärr för Petras del så kastar Deana väldigt bra och Petras uttåg är ett faktum. Näst på tur så är Gösse, han får möta Jerker Svensson från Skånes 1:a lag. Gösse gör processen kort och vinner väldigt övertygande, det ser bra ut! Jessika möter Kristin Bohmander från Stockholms 1:a lag, dessvärre så hittar Jessika inte riktigt sitt spel och förlorar en tajt match med 3-4 i set. Helt plötsligt så står Börje på bana 3 och kastar mot Jocke Jonasson från Stockholm. Börje lämnar banan som segrare. I nästa match så blir motståndet lite för bra och Börje förlorar mot Edwin Torbjörnsson. Och hur går det för Olli då? Finns det kanske vissa som undrar. Jo, Olli vann sin första match mot Rickard Hellman från Uppsala, men föll tyvärr i andra matchen mot Tomas Hammarsten. Gösse som var baklottad möter nu Anders ”Åsak” Åström och det blir en konstig match som böljar fram och tillbaka, tyvärr för Gösse så hittar ”Åsak” lite extra krafter och avgör matchen till sin fördel. Gösse stormar ut arg som ett bi, men kommer tillbaka efter en liten stund lugn och fin. Och på tal om lugn och fin så kastar Didden bra och plockar skalp efter skalp, först Tobias Köhler sedan Bengt-Arne Andersson. Sen är det dags att möta Edwin som lyckades slå Börje. Dessvärre så lyckas Edwin faktiskt slå Didden också. Ja, Edwin vann faktiskt singelspelet så han hade som Didden sa ”medwind”.

Summa summarum så kommer laget på en delad tredjeplats. Vilket jag tycker vi ska vara riktigt nöjda med, speciellt med tanke på att vi inte hade en enda poäng med oss från lördagens spel. Hade vi bara haft det, vem vet vad som kunde ha hänt då? Jo, vi hade haft en lika lång resa hem men kanske en ädlare vallör på pokalerna.

Jag tror jag talar för alla när jag säger att det har varit en fantastisk helg med otroligt många bra dartspelare samlade på ett och samma ställe. Vi är alla en erfarenhet rikare och till nästa år så kan det bara gå bättre.

För min egen del så har jag nog aldrig varit mer nervös. Ett tag var det så illa att jag fick lämna lokalen för en stund, men det gick bra ändå för grabbarna vann ju dubbeln och vi fick alla en pokal med oss hem. Vill även passa på att tacka för att lilla jag fick möjligheten att följa med på detta äventyr. Det har som sagt varit väldigt lärorikt, samtidigt så har man känt en enorm frustration när man inte själv kan gå in och kasta en 140 istället för den där 45:an som han/hon just satte i tavlan. Har dessutom fått hänga en helg med ett gäng härliga människor som nu har inspirerat mig till att träna ännu hårdare.

För nästa år, då ska jag fan kasta själv!

Ha det så bra så hörs och syns vi snart!

Per ”coach” Magnusson

Även Camilla ”coach” Salomonsson hälsar.

 

Resultat Sweden Cup 2015 (excel)

 

Sweden cup 2015

Bankett

Skribent: Björn Isacsson

Postadress:
Götalands Dartförbund
Petra Gustafsson, Fabriksgatan 9
577 73 Målilla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen.gdf@dart.s...

Se all info