Hoppa till sidans innehåll

Info från kassör ang licenser mm

14 DEC 2020 18:35
  • Skapad: 14 DEC 2020 18:35

Med anledning av rådande situation med Covid-19 som har påverkat hela vår omvärld kommer här en information om vad som är på gång.

Eftersom de flesta Licenser i GDF inte hunnits utnyttjas pausade vi faktureringen för de 150 licenser som inte använts. Nu fakturerar vi dem dels för att kunna ta del av SvDFs bidrag, dels för att ni som föreningar ska kunna ha rösträtt på SvDF:s årsmöte. Dessa fakturor ska vara betalade senast 23/12 för att kunna ha möjlighet att ta del av bidrag.

Utdrag från SvDF stadgar:

”…

§18 RÖSTRÄTT Vid förbundsstämman har varje förening som betalt medlemsavgift en röst och ytterligare en röst för var tionde registrerad medlem den 31:e december föregående år. Förening kan inte ha fler än 5 röster. Det åligger förbundsstyrelsen att årligen per den 1januari upprätta röstlängd att gälla för tiden 1januari — 31 december. Röstlängd skall utsändas till föreningarna senast den 21 januari. 

 …”

När det gäller det bidrag från SvDF i form av återbetalning av licensmedel så äger inte GDF hela denna fråga då licenspengarna betalas både till SvDF (340kr/licens) och till GDF (50kr/licens). Vi hoppas att SvDF lägger en pott för GDF baserat på antalet betalade licenser tom 23/12, som skall gå till att stötta de föreningar i GDF som har egna lokaler. Detta är ett sätt att solidariskt stötta varandra under rådande pandemi.

Potten som GDF förhoppningsvis får täcker inte alla kostnader som alla föreningarna med egna lokaler har, därför kommer vi att stötta de föreningar som hotas av att behöva säga upp sin lokal inom snar framtid. Informationen om hur det ser ut hos era föreningar har inhämtats, så vi har redan underlag till beslut och information till förbundet.

När det gäller seriespel, så kommer detta att återupptas när det blir lättnader från folkhälsomyndigheten. Vi sätter liv och hälsa främst. Hur detta sedan skall återupptas, kommer vi förmodligen att ha en dialog med lagledarna om, beroende på hur länge speluppehållet kommer att vara.

 Vi har en dialog mellan samtliga ordförande i alla SDF och SvDF var tredje vecka för att uppdatera oss om förändringar.

Jessika Petersson

kassör GDF

Skribent: Björn Isacsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Götalands Dartförbund
Petra Gustafsson, Fabriksgatan 9
577 73 Målilla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen.gdf@dart.s...

Se all info