Hoppa till sidans innehåll

Intresserad av dart?


Dart är ett spel som många kommit i kontakt med, men få deltagit i organiserad verksamhet. Den organiserade verksamheten innebär i många fall kontinuerligt seriespel (lite beroende var i landet man befinner sig) samt ett antal olika tävlingar som arrangeras runt om i landet. utöver detta arrangeras även cuper och mindre arrangemang för spelare som är aktiva inom den organiserade verksamheten, men även för spelare som inte är aktiva.

 

Kalender med olika tävlingar finner du här.

 

Det publiceras även en årskrönika för de aktiva spelarna, och distribueras till alla licensierade spelare runt om i landet.

 

Vanligast förekommande spel inom den organiserade verksamheten är 501. Utöver 501 finns sedan en mängd olika spel som spelas. Givetvis finns massor av olika spel, här presenteras 501 vilket är det som används framförallt inom tävlingar i Europa. Åker man till USA är istället spelet cricket det vanligaste. Mer information om spel och andra tips om dart kan ni hitta i länken brevid (Om dart). Den sidan är gjord av en dartspelare som varit aktiv i många år, med stor kännedom om spelet och dess grunder - mycket bra tips!

 

Den organiserade dartverksamheten i Sverige är indelad i olika distrikt, utifrån en geografisk indelning. De olika distrikten har lite olika verksamheter beroende på hur många aktiva spelare det finns inom distriktets gränser.

 

Stockholms- Uppsala-  Göteborgs- och Malmöregionen har seriespel varje vecka, dock ser dessa serier lite olika ut. Är man intresserad av att spela dart i seriespel, vilket är roligt exempelvis för företag (för ökad sammanhållning inom en arbetsgrupp), kontaktar man det Dartdistrikt man tillhör.

 

Har ni frågor om verksamheten är ni mer än välkomna att kontakta oss, så ska vi försöka hjälpa Er!

Uppdaterad: 31 OKT 2017 14:16 Skribent: Tina Laine

Kontakt:

 Svenska Dartförbundet 

FS kommer under en tid ha digitala möten  

 Årsmöte 2021 kommer genomföras digitalt den 15 Maj 13.00

 RIKSIDROTTSFÖRBUNDET

 

 DARTSTATISTIK

 

   

  TFFIR_Interimslogotyp_RGB_med_slogan_V2.png

 

WDF

  

 

 

 

 

 

 

 

Huvudsponsor:

 

DARTEX

 

 Biljardexperten

 

Samarbetspartners:

 

 

 

 

 

 

Biljardexperten.com

Postadress:
Svenska Dartförbundet
Camilla Rehnlund, Guldgubbegatan 5E
434 33 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info