Gå till innehåll
Svenska Dartförbundet
Svenska Dartförbundet

Varför välja Dart?

Gemenskap och Kamratskap:

  • Vi tror på att bygga starka gemenskaper genom dart. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren spelare, är vår darten öppen för alla. Träffa likasinnade människor och skapa varaktiga vänskapsband på och utanför darttavlan.

Mångsidiga Tävlingar:

  • Delta i spännande turneringar och tävlingar arrangerade av Svenska Dartförbundet, något distrikt eller en förening. Oavsett om du är ute efter att testa dina färdigheter på lokal eller nationell nivå, erbjuder vi en mängd olika tävlingsmöjligheter för alla nivåer av spelare.

Nationell Representation:

  • Svenska Dartförbundet representerar Sverige internationellt och främjar vår nation i prestigefyllda darttävlingar. Genom att vara en del av förbundet blir du en del av den svenska dartfamiljen och får möjlighet att representera ditt land på den internationella scenen.

Uppmuntran av Unga Talanger:

  • Vi tror på att odla nästa generation dartmästare. Vårt förbund stöder och uppmuntrar unga talanger genom att erbjuda olika aktiviteter och möjligheter att delta i ungdomstävlingar.

Upptäck spänningen och gemenskapen av dart genom att bli en del av Svensk Dart! Vi är en gemenskap skara av dartentusiaster som strävar efter att främja och utveckla dart som en inkluderande och underhållande sport i Sverige.

Anslut dig idag och upplev glädjen och spänningen av dart med en gemenskap som delar din passion. Välkommen till ett ställe där dart går utöver bara att kasta pilar – det är en upplevelse och en gemenskap som varar livet ut!

Gör dart till mer än bara ett spel – gör det till en livsstil med Svenska Dartförbundet!

Seriespel och tävlingar

Svenska Dartförbundet har en nationell serie som heter riksserien. Man har ett antal rankingtävlingar som vanligtvis arrangeras av ett av de 7 SDF (specialidrottsdistriktsförbund) som finns i samverkan med någon av våra föreningar. Svenska dartförbundet arrangerar varje år Svenska Mästerskapen samt en internationell tävling, Swedish Open.

Varje SDF har eget seriespel och rankingtävligar. Man genomför ett distriktsmästerskap varje år och man deltar i Sweden Cup som är en tävling mellan distrikten, där man korar mästare i distriktslag.

Stockholms- Uppsala- Göteborgs- och Malmöregionen har seriespel varje vecka, dock ser dessa serier lite olika ut. Är man intresserad av att spela dart i tävlings- och seriespel behöver man vara licensierad för en förening.

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2023-11-29

Författare: Simon Tollstern

Sponsorer

Postadress

Guldgubbegatan 5 E

43433 Kungsbacka


Kontakta oss

070-9501521

kansli@dart.se