Gå till innehåll
Svenska Dartförbundet
Svenska Dartförbundet

Dart

Dart är en idrott som många kommit i kontakt med, men inte alla har deltagit i den organiserade verksamheten. Den organiserade verksamheten innebär i många fall kontinuerligt seriespel (lite beroende var i landet man befinner sig) samt ett antal olika tävlingar som arrangeras runt om i landet. Utöver detta arrangeras även cuper och mindre arrangemang för spelare som är aktiva inom den organiserade verksamheten men här finns även möjligheten att pröva dart på tävlingsnivå.

Svenska Dartförbundet är ett specialidrottsförbund (SF) medlem sedan 2009 i Riksidrottsförbundet.


Den organiserade dartverksamheten i Sverige är indelad 7specialidrottsdistriktsförbund (SDF) utifrån en geografisk indelning.

Förbundsstyrelsen (FS) består av 5 ledamöter och 4 suppleanter som väljs vid en förbundsstämma varje år. FS och samtliga SDF bildar organisationen Svenska Dartförbundet (SvDF). FS och SDF-ordförande i SvDF samarbetar om verksamheten och träffas kontinuerligt i sk. Ordförande konferenser.

Förbundsstyrelsen har ansvaret för tävling och serieverksamhet på Nationell nivå. Där ingår riksserien som är SvDF´s nationella serie.

SvDF har en resultatsida som innehåller serietabeller och rankingpoäng m.m.

www.dartstatistik.se Länk till annan webbplats.

Svenska Mästerskapen arrangeras varje år och kommer att arrangeras av Upplandsdartförbund 2021 tom 2024. Tävlingen innehåller flera olika klasser.

SM sidan

Sverige arrangerar en internationel tävling som heter Swedish Open. Den spelas varje år i augusti i Malmö på Scandic Triangeln. Förbundsstyrelsen ansvarar för Swedish Open tillsammans med en tillsatt tävlingsorganisation för just Swedish Open.


Publicerad: 2022-05-09

Senast uppdaterad: 2023-04-28

Författare: Dejan Nedanovski

Sponsorer

Postadress

Guldgubbegatan 5 E

43433 Kungsbacka


Kontakta oss

070-9501521

kansli@dart.se