Gå till innehåll
Svenska Dartförbundet
Svenska Dartförbundet

Barn och Ungdomsverksamhet

Hampus Norrström

Vårt mål med vår barn och ungdomsverksamhet är att den ska växa och att vi får många ungdomar som aktivt utövar dart.

Ungdomsanvarig på Riksnivå och förbundskapten för Svenska Junior Landslaget är Hampus Norrström hampus.norrstrom@dart.se

Stöd till ungdomsverksamhet söks genom RF/SISU då SvDF inte själva når upp till målet med 15 föreningar som har lokstöd.

Riksidrottsförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsidrott är en vägledning i vad idrottens gemensamma värdegrund och mål betyder i praktiken, inom barn- och ungdomsidrotten. Riktlinjerna omfattar all verksamhet inom idrottsrörelsen för personer upp till och med 25 år

Den svenska idrottsrörelsens vision är att bli bäst i världen, för alla på alla nivåer. RF:s riktlinjer för barn- och ungdomsidrott är ett viktigt stöd i arbetet för att bli det, genom att beskriva hur en riktigt bra barn- och ungdomsverksamhet ser ut.

En riktigt bra barn- eller ungdomsverksamhet är en verksamhet som går i linje med barns särskilda rättigheter (barnkonventionen) och med arbetet för att nå idrottsrörelsens gemensamma mål.

Idrottsrörelsens gemensamma mål handlar om att behålla och nå nya barn och unga och om att skapa riktigt bra utvecklingsmiljöer där barn och unga mår bra och utvecklas över tid. I förlängningen kommer det även ge idrottsframgångar.

Riktlinjerna har tagits fram i samråd med specialidrottsförbunden (SF) och barnrättsorganisationer (UNICEF Sverige, Rädda Barnen, Friends och Bris) och utgår från forskning om goda, idrottsliga utvecklingsmiljöer. På den här sidan beskriver vi i korthet vad riktlinjerna innebär. Här hittar du riktlinjerna i sin helhet Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2022-11-27

Senast uppdaterad: 2022-12-09

Författare: Camilla Rehnlund

Postadress

Guldgubbegatan 5 E

43433 Kungsbacka


Kontakta oss

070-9501521

kansli@dart.se