Gå till innehåll
Svenska Dartförbundet
Svenska Dartförbundet

Förbundskapten Mikael Rehnlund

Team Manager Dam Maggan Ersson

Team Manager Peter Sajwani

Junior Förbundskapten Jann Kamp

Team Manager Ellionora ”Elle” Isaksson

Generalsekreterare Camilla Rehnlund

Ordförande Careen True

Landslagstruppen 2023 VM Esbjerg, Danmark

Genomgående för den svenska truppen är den goda lagmoralen. Alla ställer upp för varandra och stöttar, tröstar, hejar, pushar och gläds för varandras prestationer. Damerna går in i det här mästerskapet som 2: a seedade, herrarna får slå lite ur underläge, men det kommer att passa dem bra. Tillsammans med teammanagerna Maggan Ersson och Peter Sajwani, ser vi stora möjligheter att kunna genomföra ett bra mästerskap.

Maud Jansson

Spelar för Mitt i DC, uppvuxen i Uppsala och bor i Stockholm. Maud har ett lugn och skapar trygghet i gruppen med all sin rutin samt vinnarskalle, är hon vår lagkapten.

Anna Forsmark

Spelar för Doris DC, uppvuxen i Småland och bor i Danmark. Anna har en bra säsong bakom sig och toppar det med en Lakeside plats i december. Grym lagspelare och har alltid något positivt att säga.

Spelar för Steel Tons, uppvuxen på Gotland och bor i Nynäshamn. Susianne är gruppens slitvarg, hon ger aldrig upp och växer i takt med utmaningen.

Vicky Pruim

Spelar för Cheshire, uppvuxen i Belgien och bor i England. Alltid långt framme och har en otrolig högsta nivå. Vicky har varit på alla stora scener och har stor respekt bland spelarna, världen över.

Dennis Nilsson

Spelar för SOLA DC, uppvuxen i Värmland och bor i Vålberg. Dennis har tillhört toppen av svenska dart i många år. Med sin rutin och lugna agerande, både på och bredvid banan, är han vår lagkapten.

Andreas Harrysson

Spelar för Målilla DC, uppvuxen i Småland och bor i Målilla. Andreas, ännu en lugn spelare med mycket rutin. Gillar att spela under press och har en enorm högsta nivå.

Edwin Torbjörnsson

Spelar för Belkin DC, bor och är uppvuxen i Stockholm. Edwin har haft sitt bästa år och toppar WDF: norra Europaranking. En härlig lagspelare som kan spela var som helst, med vem som helst.

Johan Engström

Spelar för SSDC, bor och är uppvuxen i Södertälje. Johan har jobbat hårt det här året för att nå sin höga potential. Med ett av det största krigarhjärtan som finns, är det en trygghet att honom i laget.

Juniorerna

Juniortruppen har tagits ut av Junior Förbundskapten Jann Kamp bor i Nässjö och är aktiv i Highland Dart. Vid sin sida på VM har Jann Team Manager Ellionora ”Elle” Isaksson som bor i Sala och är aktiv i City DC. Jann och Ellionora är båda erfarna dartspelare och har skapat en fin gruppkänsla för laget genom fysisk träff och har skapat träningsportal för gruppen genom Go Dart Pro.

Julia Lenngren

Spelar för Spikkastarna och bor i Stockholm. Spelar dubbel med Engla och mix med Claes.

Engla Rehnlund

Bor och spelar för Kungsbacka DK. Spelar dubbel med Julia och mix med Ville.

Claes Frykberg Ångbäck

Spelar för City DC och bor i Västerås. Spelar dubbel med Ville och mix med Julia

Ville Jansson

Bor och spelar för Nynäshamn. Spelar dubbel med Claes och mix med Engla.

Publicerad: 2022-09-22

Senast uppdaterad: 2023-09-25

Författare: Svenska Dartförbundet

Sponsorer

Postadress

Guldgubbegatan 5 E

43433 Kungsbacka


Kontakta oss

070-9501521

kansli@dart.se