Gå till innehåll
Västsvenska Dartförbundet
Västsvenska Dartförbundet

Hej, Ordförande tar ordet!

För de flesta är jag en etablerade dartprofil men för er som inte vet det är mitt namn Jens-Patrik men går under namnet JP. Jag har varit aktiv från och till i darten i över 30 år och blev vald till ordförande i VDF för ca 1 månad sedan tillsammans med en ny och mycket välfungerande styrelse.

Bea Svedjekrans vice ordförande, Lea Bokdalen sekreterare , Hasse Otter serie och tävlings ansvarig, Lennart Johansson kassör.

Den nya styrelsen har ett stort och krävande arbete framför sig och huvudprioritet är hantering av den förskingring som skett av VDF´s medel. Det finns inga som helst ekonomiska medel i VDF på grund av att tidigare kassör förskingrat. Detta är polisanmält och utredning pågår. Vårt mål är så fort det går, skapa en ekonomi i VDF. Vi har fått hjälp med hantering av fakturor av SvDF och fått möjlighet att skjuta fram betalningar av fakturor som skulle varit betalda under året men inte blivit hanterade.

Just nu så lägger hela styrelsen väldigt mycket tid på att försöka att bygga upp en fungerande verksamhet och vårt mål är att VDF ska vara tillbaka som ett starkt och välfungerande distriktsförbund så fort det går. Vi har fått mycket hjälp av Disciplinnämnden, SvDF´s styrelsen och jurister på Riksidrottsförbundet. Just nu är prioriteten att pengar som kommer in måste i möjligaste mån gå till fodringar som styrelsen lokaliserat.

Det aktiviteter som var och är planerade har vi valt att hantera på det enda sättet som

  • Sweden Cup 2023 är inställt och de som personer som lagkaptenerna har visat intresse för är informerade via mejl.
  • Göteborgsserien Slutspelet kommer att hållas men utan prispengar utan det blir enbart äran att bli GBG seriens bästa lag i Elit dam, öppna och div 1.
  • VDF trofén den spelas om spelarna vill ( de som placerat sig) men likadant där endast för äran. Vi är mycket väl medvetna om dessa beslut är inte "populära "Men som man säger "i tuffa tider så krävs det tuffa beslut". Vi kan hålla på att älta detta men det viktigaste är att vi försöker att se framåt.

Vad händer nu framåt ? Vi planerar verksamheten för säsong 23/24 men först ska det genomföras ett extra årsmöte på grund av att det tidigare årsmötet inte beviljade den tidigare styrelsen ansvarsfrihet. Mötet beslutade då att avsätta gamla styrelsen men att det var även den gamla styrelsens uppgift att hjälpa nya styrelsen att reda ut och överlämna det arbete som man utfört i gamla styrelsen. Denna händelse är väldigt allvarlig och det finns saker som man kunde hantera och agerat annorlunda i och det ser den nya styrelsen nu till att det inte ska hända igen. Ett exempel är att det finns inte firmatecknare var för sig utan 2 i förening där då ordförande och kassör hanterar alla ekonomiska handlingar tillsammans. Och att våran Fysiska postadress är ställd till Sekreteraren,

detta är våra åtgärder just nu för att kunna minimera att detta kan hända igen, vi kommer också ha löpande redovisning av Ekonomin i styrelsen

Vi vill göra alla föreningar och aktiva delaktiga i VDFs verksamhet så vi föreslår att samtliga föreningar avsätter en stund att diskutera vad ni har för tankar och idéer och sedan skickar ni det till sekreterare@vdfdart.se senast 10 april 2023.

Tack För ordet Hör av er om ni har frågor eller tankar.

Med vänliga hälsningar

JP Sjögren

Ordförande för VDF

Västsvenska distriktsidrottsförbundet

orforande@vdfdart.se

070 794 46 90

Publicerad: 2023-03-21

Senast uppdaterad: 2023-04-04

Författare: Ulrika Hellström Olsson

Sponsorer

Postadress

Västsvenska Dartförbundet
c/o Bokdalen
Nydalsgatan 1B
434 36 Kungsbacka

Fakturaadress

Västsvenska Dartförbundet
c/o Bokdalen
Nydalsgatan 1B
434 36 Kungsbacka