Hoppa till sidans innehåll

Information till alla medlemmar från Svenska Dartförbundet och Ordförandekonferens(distrikten).

15 APR 2018 12:00
  • Uppdaterad: 15 APR 2018 18:03

Darten är sedan 2010 medlem av Riksidrottsförbundet, vi har nu varit medlemmar i åtta år och verkat som en idrott. Alla deltagare på konferensen är överens om att det är hög tid att påbörja ett aktivt arbete, mot att på sikt uppnå RF:s policy gällande bl.a. alkohol inom idrotten.

All Idrott har ett gemensamt ansvar att verka för människors hälsa, såväl fysisk, psykiskt, socialt och kulturellt. Det går hand i hand med samhällets mål att minska alkoholkonsumtionen och framförallt senarelägga ungdomars alkoholdebut, däri har kontakter med positiva förebilder en viktig roll.

I dag har Svenska Dartförbundet på riksserietävlingar och SM, tydlig uppdelat så att ingen alkoholförtäring förekommer under pågående match och omkring banorna, där är det endast tillåtet att förtära vatten. Tyvärr saknas mer utförliga riktlinjer och ställningstaganden.

Det är nu dags för nästa steg i utvecklingen mot RF och samhällets syn. För att få möjlighet att ansöka och eventuellt delta i SM-veckan, som avgår en gång per år och arrangeras av RF och SVT, togs ett beslut om att vid SM 2018/19 är kravet nolltolerans under deltagande i tävling. Om alkohol ska förtäras får de intas efter avslutat spel eller som publik i avgränsad lokal. Beslutet medför att alla våra juniorer/U25 kan deltaga i samma lokaler. SM reduceras till en och samma helg för alla.

Det finns en text innehållande idrottens gemensamma mål, bakgrund och tydliga riktlinjer, beskrivet i RF:s policy på deras hemsida att läsa om intresse finns.

https://www.rf.se/globalassets/riksidrottsforbundet/dokument/alkohol-och-tobak/andt-policy_2014.pdf

Skribent: Ulrika Hellström Olsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västsvenska Dartförbundet
Spännar, Garverigatan 1
416 64 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: monica.spannar@dart....

Se all info