Hoppa till sidans innehåll

Skärpta Allmänna Råd

03 NOV 2020 10:02
  • Skapad: 03 NOV 2020 10:02

Den 29 oktober skärptes de allmänna råden för bland annat Västra Götalands län och gäller inledningsvis till 19 november. Det har inneburit att seriespel i vårt område har pausats och spelscheman har omarbetats. Dock finns risk att de särskilda allmänna råden kommer att förlängas och att vi då behöver ta nytt beslut. Det finns inga sanktionerade tävlingar inbokade som skulle gått i VDFs område under denna period. 

RF/SISU hade den 3 november en genomgång via Teams om hur de lokala allmänna råden berör idrotten i Västra Götaland. Den presentationen kan ni läsa här: Information angående lokala allmänna råd

Där finns bland annat rekommenderade riktlinjer vid bekräftad smitta i förening:

• Informera laget att det förekommer bekräftad smitta

• Övriga i laget ska, även om man inte har några symptom, tänka på att man kan vara smittad och vara extra uppmärksam på om man får några symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast 5 dagar).

• Vid symtom ska man isolera sig och gå in på webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller om symtomen inte går över på ett dygn.

• Medan man väntar på provsvaret ska man bete sig som om man har covid-19.

• Genomför en extra noggrann städning av de ytor, toaletter, redskap med mera som ifrågavarande person använt och vistats i.

• Följ de regionala förhållningsregler och håll dig informerad via 1177.se

Västsvenska dartförbundets styrelse vädjar till alla att följa dessa råd och inte arrangera/delta på cuper, träningar och sammankomster under kommande veckor. 
Nedan kommer senaste nytt från RF/FHM:
----------------
Region Västra Götalandsregionen
För den som vistas i Västra Götalands län finns beslut om lokala allmänna råd:
Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.
Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i länet:
Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.
Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.
Beslutet gäller till och med den 19 november 2020, men kan förlängas.
-------------
Håll ut och håll avstånd!
Västsvenska Dartförbundets styrelse

 

Skribent: Ulrika Hellström Olsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västsvenska Dartförbundet
Spännar, Garverigatan 1
416 64 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: monica.spannar@dart....

Se all info