Gå till innehåll
SvDF´s barn- och ungdomsverksamhet
SvDF´s barn- och ungdomsverksamhet

FK och TM berättar:

Vienna 2024

International Youth Challange Vienna 2024.


International Youth Challange Wien mars 2024
.

Wien, den 15 mars 2024.

DAG 1


Avresan till Wien skedde som den skulle. Killarna är supertaggade på vad som kommer skall, dom skrattar och ställer en massa frågor. Efter en kort flygresa på cirka 2 timmar landar vi i Österrikes huvudstad.
Bagaget fick vi nästan alla samtidigt, Liams bagage kom lite senare, kanske på grund av olika flyg vad vet jag!
Hur som fick vi med oss allt till slut. Resan till hotellet gick som smör. Vi blev hämtade av Dietmar Schumann själv (president av det Österrikiska dartförbundet) supertrevligt och en del snack på vägen blev det (resan tog cirka 25 minuter). Vi hade även 2 killar från Irland med i bilen, full last så att säga.
När vi kom fram till JUFA hotell var väntan olidlig, det tog lite lång tid att checka in, varför berättar inte historien men allt skulle fyllas i flera gånger och dubbelkollas. Eftersom vi var i god tid så var inte våra rum klara, då bestämde vi oss för att äta lite mat ( killarna var svimfärdiga).
Vad blev det då kan man undra, såklart ”Wiener schnitzel”. Under tiden vi åt så blev killarnas rum klara för incheckning och dom försvann innan vi hann blinka.Efter ett tag fick även vi ledare tillgång till våra rum, och då blev det snabba ryck att fixa bilder med killar i de nya tävlingskläderna. killarna tyckte de var ” asgrymma”.
Efter ”foto shoot” (bilder tagna av Sofie) blev det en promenad till stans centrum för att inhandla det nödvändiga kvällsprovianten samt frukt och druvsocker till morgondagens tävling.
Snabb genomgång av morgondagens schema, som består av : morgonpromenad, frukost, chilla lite, uppvärmning sen kör vi..

DAG 2

Wien, Jufa hotell 2024-03-16

Kl 05:10 gick larmet igång och då va det bara att hoppa upp och avnjuta en snabb dusch, rakar bort skäggtubb och bege sig ner till entréplan för en uppfriskande morgonpromenad. Till min stora förvåning satt några av killarna redan och väntade i receptionen. Alla på plats och den obligatoriska morgonpromenaden startades.
Vädret var lagom och vi diskuterar, skrattar och tog lite bilder innan vi åkte tillbaks till hotell för att avnjuta en välförtjänt frukost, och om killar åt det kan man säga att de gjorde, ingen kan säga att dom var hungriga efter den frukosten, till och med jag blev mätt bara jag såg vad dem hällde i sig. Dags att byta om till match kläder. Lite lätt nervösa var dom såklart men dessa fyra handskades bra med det. Nervositeten släppte efter första matchen och sedan rullade det på.
Maximillian och Liam hamnade i en 3 pool medans Ville och Felix hamnade i en 4 pool med resultat att Maximillian slutade som pool vinnare i sin pool och Felix, Liam och Ville slutade som 2:or. Det har varit toppenspel av alla 4 killar. Höga poäng och höga utgångar i poolspelet. Ville gjorde även livespel på scen och bjöd på underbar underhållning trots att dessa trådar ibland flyttar på sig :D .
Vi ska inte glömma att nämna att denna Youth Challenge har satt nytt rekord i antal deltagare cirka 120 pojkar (U18) sedan var det nästan 200 anmälda sammanlagt i alla klasser. Våra killar presterade superbra genom att dom alla gick vidare efter poolspelet. Felix och Ville kom till 64-33, Maximillian till 32-17 och Felix 16-9. Alla killar spelade över förväntans och om vi som ledare kände oss stolta nja det är nog fel ord, det finns inga ord som kan beskriva den kämpaandan, den samhörighet och den kraft dom la för att heja fram varandra. Helt enkelt mirakulöst (ni som såg via nätet såg såklart resultatet men inte allt annat omkring).
Efter sista skrivning så var det dags att hitta en matställe. Killarna fick bestämma och såklart blev det ” Donken”. Det var dom väl värda efter dagens bravader.

DAG 3.

Wien, 17/03/2024

Åter igen en tidigt start på morgonen killarna var ganska trötta efter igår kvällens akrobatiska konster i en trampolinpark, det har varit olika slags tävlingar utan särskilt bestämda reglar, själv var jag inte på plats eftersom ett WDF – youth möte var planerat samtidigt även detta såklart viktigt för ungdomars dart framtid.
Detta alltså anledningen varför våra killar va trötta. Vi hade bestämd att vara klockan 06:30 vid receptionen och till min stora förvåning så han dem före mig ditt.
Frukost intag var ju som man kan förvänta sig från växande tonårs killar dem åt bra och flera glas med juice slank lätt ner.
Efter frukosten snabb ut till rummen packa ner allt och ner med bagage till sk; bagage utrymme och sätta igång med warming upp inför kommande lottat teams tävlingen sätter igång, detta har ni kunnat se via länkar som lagts ut, verkligen en kul tillställning att blanda ihop spelare från olika länder i lag samtidigt tyckte jag att det skapade nya kompis relationer bland dessa ungdomar och även har det funnits under hela helgen U23 killar och tjejer som har skött sig exemplariska jag har inte sett en enda nytta någon form av alkohol.
RESPEKT är den ord jag tycker passa bäst på detta. Klart att tävlingen efter så många timmar ta ut sin rätt det va klart märkbart men ändå fanns den spontana glädje och samhörighet bland alla ungdomar, efter att våra killar med deras ”lag” blev utslagna (rak cup) dem kämpade väldigt bra hela vägen så va det dags för lite mat återigen schnitzel som dock denna gång lät vänta på sig nästan 1 timme innan maten hittade till bordet men men sånt kan händer när det finns så många på samma spelplats, kanske lite kaos i köket vad vet jag! Dags för dubbel spel och även här lottat super taggade att även häs som i lagspel få chansen att skaffa nya kompisar och samtidigt har möjlighet att ta poäng för sitt land, den sista uppdatering som jag fick så befann Sverige sig på en 10 plats av 19 nationer, och med tanke att vi startade med inte ett enda poäng känns det helt oké. Klockan närmar sig 18:00 dags för en snabb bussresa till flygplatsen.
Här fanns det super behjälpligt personal som verkligen gjorde att incheckning gick smidigt, lite inköp av flygbränsle blev det för killar i form av olika godispåsar, Oreo och sånt, som killar måste har annars överlever dem inte ju :) För att summera upp hela helgen. Det har varit långa dagar, som var värt all form av trötthet (nu skriver jag av min personliga erfarenhet) Jag hade helst sett att det fanns tillgång till vatten till ungdomar (något vi ledare köpte in).
Lite små fel i det digitala från och till, men inget som vi alla tillsammans har rett ut. Totalt sett så har hela helgen varit en lyckat tävling ditt dem Svenska juniorer klart och tydligt har visat att Sverige är på uppgång och skapar spår av respekt hos dem andra nationer.Jag som FK vill även nämna att sociala-media gruppen har verkligen ställt upp för juniorer hela helgen, Sofie (TM) har också slitet under helgen med inte bara ungdomars matcher men också kort på dem , vilka banor nästa match skulle spelas (som ändrades hela tiden). Visst har det varit en helg att minnas för alla men mest skulle jag säga att det har varit en helg fullt av nya erfarenheter och utveckling för oss alla.


Förbundskapten svenska juniorer.

Årets SM 2024, Uppsala.

Tillsammans med Sofie har jag FK varit och tittat på de juniorer som var anmälda till årets SM och hur de spelade. En del nya ansikten med såklart nya namn, för mig i alla fall. Alla dessa fantastiska ungdomar presterade på en nivå som förvånade mig lite på ett positivt sätt. Vilken utveckling som vi ser bland dessa juniorer och det finns bara ett ord som beskriver detta "Fantastiskt".
Juniorer i Sverige går med stormsteg framåt och det är underbart att va med om detta och de är underbara att ha att göra med. De visar ödmjukhet, kompisanda, stöttar varandra, tipsar varandra (många vuxna kan lära av dessa juniorer).
Som FK kan jag tillägga att jag har njutit av erat spel och eran sportslighet till varandra. För detta ska ni har ett stort tack och ge er själva en klapp på axeln för det är ni 1000% värda.
(Lite bilder är upplagt i galleri)
FK-

FK och TM presenterar från Vänster: Liam Nordström, Felix Torin, Maximillian Kamp och Ville Jansson .

Dessa 4 juniorer har bevisat att de är ett sammansvetsad lag, har en underbar gemanskap, pushar varandra , stöttar varandra och ligger på en stabil lägsta nivå.

Det är vår motivering för att vi har tagit ut dessa 4 killar för att spela den IYC (International Youth Challange) i Wien i mitten av mars.

En bild

Liam - Felix - Maximillian - Ville.

Dessa 4 killar kommer att represanterar landet som Svenska juniorer (ej landslaget) dem är taggade, dem ser framemot detta äventyr och dem kommer att suga åt sig av den erfaring som erbjuds med internationella tävlingar, för Liam och Felix blir det primiär, och det ska vi ha i åtanke medans Ville och Maxi som har lite erfarenhet kan vägleda dem lite.

Sponsorer